MIKSI VÄLITTÄJÄ

7 HYVÄÄ SYYTÄ KÄYTTÄÄ KIINTEISTÖNVÄLITTÄJÄÄ

  • Kiinteistönvälittäjä neuvottelee asuntokauppaan liittyvissä kysymyksissä päivittäin. Asuntokaupan kokemus tuo osaamista ja keinoja vaikuttaa ihmisiin.
  • Kiinteistönvälittäjä osaa hinnoitella asunnon jo alun perin oikein ja tekee tarvittaessa oikea-aikaisia korjauksia asunnon hintaan. Tällöin myytävä asunto ei roiku netissä vaan tulee myydyksi aikailematta. Kun asunto myydään nopeasti, saa myös asunnon myyjä siitä parhaan mahdollisen hinnan.
  • Asunnon ostajat luottavat kiinteistönvälittäjään. Ostajat haluavat ostaa välittäjältä, koska he saavat silloin asuntokauppaan kuluttajansuojan. Kiinteistönvälittäjällä on asuntokauppaa koskeva selonottovelvollisuus, mikä tarkoittaa sitä, että kiinteistönvälittäjällä on myös korvausvelvollisuus, mikäli jokin asuntokauppaan olennaisesti vaikuttanut seikka johtaa kaupan purkamiseen.
  • Kiinteistönvälittäjällä on laaja asiakaskunta. Tämä vaikuttaa huomattavasti siihen, kuinka nopeasti asunto myydään.
  • Käyttämällä kiinteistönvälittäjää asunnon omistaja säästää aikaa ja vaivaa. Asunnon myynti on kokopäiväistä vaativaa työtä. Siihen liittyvien asioiden opettelu, myynnin, markkinoinnin ja dokumentaation valmistelu sekä asunnon myynnin varsinainen suorittaminen ovat kaikki pois omistajan palkkatyöstä tai vapaa-ajasta.
  • Kiinteistönvälittäjä myy asuntoa asunnon omistajan työaikana, iltaisin ja viikonloppuna. Välittäjä ei ole neuvottelussa tai työmatkalla kun ostaja soittaa. Kiinteistönvälittäjä on siten aina valmis neuvottelemaan asunnon myynnistä.
  • Kiinteistönvälittäjä tuntee koko asuntokauppaa koskevan laajan lainsäädännön ja asuntokaupan etenemisprosessin. Kiinteistönvälittäjä osaa näin ottaa kaikki asuntokauppaa koskevat olennaiset seikat huomioon asunnonmyyntiesitteisiin ja ilmoituksiin sekä tehdä tarjoukset ja kauppakirjat oikein.